Αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης και παροχή κατάλληλης διατροφικής εκπαίδευσης και διαιτολογικής θεραπευτικής αγωγής σε άτομα που πάσχουν από κλινικές παθήσεις και διαταραχές. Ο κύριος στόχος των διατροφικών προγραμμάτων είναι η βελτίωση της κλινικής κατάστασης των διαιτώμενων και των συμπτωμάτων τους διασφαλίζοντας την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος παρέχει εξατομικευμένα πλάνα διατροφής και εκπαίδευση στις εξής κλινικές διαταραχές και παθήσεις:

  • Νεφρολογικές παθήσεις – εξειδίκευση στις νεφρολογικές παθήσεις
    • Χρόνια νεφρική νόσος – στάδιο πριν την αιμοκάθαρση
    • Χρόνια νεφρική νόσος – Αιμοκάθαρση
    • Χρόνια νεφρική νόσος – Περιτοναϊκή κάθαρση
    • Μεταμόσχευση νεφρού
  • Γαστρεντερολογικά νοσήματα & διαταραχές πεπτικού συστήματος
    • Γαστρίτιδα
    • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
    • Γαστροπάρεση
    • Ευερέθιστο έντερο
    • Δυσκοιλιότητα
    • Νόσος του Crohn
    • Πεπτικό έλκος
  • Στομίες- παρά φύση έδρα
    • Eιλεοστομία
    • Kολοστομία
  • Παθήσεις του παγκρέατος
    • Οξεία και χρόνια παγκρεατίτιδα
    • Καρκίνος παγκρέατος
  • Παθήσεις του ήπατος
    • Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)
    • Κίρρωση του ήπατος
  • Διατροφικές δυσανεξίες
    • Δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη)
    • Δυσανεξία στη λακτόζη
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα
  • Υπερλιπιδαιμία – υπέρταση
  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Διαταραχές λήψης τροφής
  • Ουρική αρθρίτιδα – Ουρικό οξύ
  • Καρκίνος
  • Παχυσαρκία
  • Υποσιτισμός
  • Εντερική & παρεντερική τροφή