Αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης και παροχή κατάλληλης διατροφικής εκπαίδευσης και διαιτολογικής θεραπευτικής αγωγής σε άτομα που πάσχουν από κλινικές παθήσεις και διαταραχές. Ο κύριος στόχος των διατροφικών προγραμμάτων είναι η βελτίωση της κλινικής κατάστασης των διαιτώμενων και των συμπτωμάτων τους διασφαλίζοντας την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος παρέχει εξατομικευμένα πλάνα διατροφής και εκπαίδευση στις εξής κλινικές διαταραχές και παθήσεις:
- Νεφρολογικές παθήσεις – εξειδίκευση στις νεφρολογικές παθήσεις
- Χρόνια νεφρική νόσος – στάδιο πριν την αιμοκάθαρση
- Χρόνια νεφρική νόσος – Αιμοκάθαρση
- Χρόνια νεφρική νόσος – Περιτοναϊκή κάθαρση
- Μεταμόσχευση νεφρού
- Γαστρεντερολογικά νοσήματα & διαταραχές πεπτικού συστήματος
- Γαστρίτιδα
- Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
- Γαστροπάρεση
- Ευερέθιστο έντερο
- Δυσκοιλιότητα
- Νόσος του Crohn
- Πεπτικό έλκος
- Στομίες- παρά φύση έδρα
- Eιλεοστομία
- Kολοστομία
- Παθήσεις του παγκρέατος
- Οξεία και χρόνια παγκρεατίτιδα
- Καρκίνος παγκρέατος
- Παθήσεις του ήπατος
- Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)
- Κίρρωση του ήπατος
- Διατροφικές δυσανεξίες
- Δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη)
- Δυσανεξία στη λακτόζη
- Καρδιαγγειακά νοσήματα
- Υπερλιπιδαιμία – υπέρταση
- Σακχαρώδης διαβήτης
- Διαταραχές λήψης τροφής
- Ουρική αρθρίτιδα – Ουρικό οξύ
- Καρκίνος
- Παχυσαρκία
- Υποσιτισμός
- Εντερική & παρεντερική τροφή