Υλικά
- 4 λιαστές ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. τυρί τριμμένο
- 1 ντομάτα
- ½ κούπα βρώμη
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά και την βρώμη.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και χτυπάμε χωρίς να λιώσουν τελείως. Προσθέτουμε στον κιμά. Στο μπλέντερ χτυπάμε την ντομάτα μαζί με το μαιντάνο και προσθέτουμε στο κιμά. Βάζουμε το τυρί, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι ,το πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 80γρ. Ψηνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 180οC για περίπου 1 ώρα.