Υλικά
- 200γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 500γρ νερό για τα μακαρόνια
- 100γρ ριγκατόνι ολικής
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 50ml φυτική κρέμα μαγειρικής
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Μερίδες: 2
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευάσια. Όσο πιο αλ ντέντε τόσο το καλύτερο. Τα σουρούνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε την άκρη από τα κοτσάνια των μανιταριών κόβοντάς τα με ένα μαχαίρι.Δεν τα βρέχουμε γιατί θα βγάλουν πολλά νερά. Αν θέλουμε τα καθαρίζουμε ένα ένα με ένα βρεγμένο χαρτί.
Ρίχνουμε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο στα μανιτάρια και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε απαλά.. Ψήνουμε ή σε φριτέζα αέρος για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ή στην τοστιέρα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά 2 σταγόνες λάδι, το σκόρδο και τα ψητά μανιτάρια (δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτή η φωτιά). Αμέσως προσθέτουμε και τα 50ml της φυτικής κρέμας μαζί με τα ριγκατόνι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε 2 πιάτα.
Aν καταναλώνετε γαλακτοκομικά μπορείτε να αντικαταστείσετε την φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ. τυρί (κρεμώδη).