You are currently viewing ‘Δροσερά’ λιγκουίνι ολικής με κρέμα τυριού και μυρωδικά

Υλικά

  • 120γρ λιγκουίνι ολικής (άβραστα)
  • 100γρ κρέμα τυρί light
  • 15 φύλλα δυόσμου
  • 20γρ σχοινόπρασο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. κουρκουμά

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Μερίδες : 2

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερα από την ώρα βρασίματος που αναγράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το σχοινόπρασο και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε και το ξύσμα από 1 λεμόνι στην άκρη για το σερβίρισμα.
  3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια αρχικά κατά μήκος σε 4 κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγο κουρκουμά.
  4. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τυρί κρέμα όσο είναι ζεστό το τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να αραιωθεί λίγο.
  5. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το δυόσμο, το σχοινόπρασο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.

Συχνές ερωτήσεις

1.Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλου είδους κρέμα τυριού;

Yπάρχουν αρκετά τυριά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με παρόμοια συστατικά. Μη ξεχνάτε να ελέγχετε τις ετικέτες τροφίμων και να επιλέγετε τυρία χαμηλά σε λιπαρά και αλάτι χωρίς πρόσθετα, όπως για παράδειγμα καραγενάνη η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως  σταθεροποιητής και έχει ενοχοποιηθεί για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επιδείνωση της ελκώδους κολίτιδας και έχει συσχετιστεί με πιιθανή καρκινογένεση.

2.Ποια είναι η δοατροφική αξία του πιάτου;

Mια μερίδα των 200γρ αποδίδει περίπου 335θερμίδες, 50γρ υδατάνθρακες (εκ των οποίων σάκχαρα: 1.7γρ.), 12.5γρ πρωτεΐνες και 10γρ λιπαρά (εκ των οποίων κορεσμένα 5γρ.).

3.Δεν βρίσκω σχοινόπρασο, τι άλλο μπορώ να βάλω;

Η γεύση του σχοινόπρασου είναι όμοια με αυτή του φρέσκου κρεμμυδιού, οποτε μπορείτε να το αντικαταστείσετε προσθέτοντας τα πράσινα μέρη από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια.

4.Έχω ευερέθιστο έντερο και με ενοχλεί το σκόρδο. Τι μπορώ να κάνω;

Mπορείτε να το αντικαταστήσετε χρησιμοποιώντας αρωματισμένο λάδι σκόρδου. Βάλτε σκόρδο σε ένα μποκάλι με ελαιόλαδο και αφήστε το μέσα για να αρωματίσει το ελαιόλαδο. Οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες του σκόρδου δεν διαλύονται στο λίπος, επομένως χρησιμοποιόώντας μόνο το αρωματισμένο λάδι δεν θα έχετε τα συνήθη συμπτώματα.

Καλή όρεξη!