You are currently viewing Γαρίδες με κινέζικο λάχανο και σάλτσα Vierge

Υλικά

  • 4 γαρίδες μεγέθους 'Ο' 200γρ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ κρασί λευκό ημίγλυκο
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 15 κλωνάρια σχοινόπρασο
  • 4 φύλλα λάχανο (Κινέζικο)
  • 1/2 φρέσκια ντομάτα
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γλ. κάπαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μερίδες: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Για την σάλτσα Vierge:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά την ντομάτα και τα μυρωδικά μας. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Όμοιως το σχοινόπρασο, τον βασιλικό, το κρεμμυδάκι, τον μαιντανό και την κάπαρη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε βάζοντας λίγο αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το λάχανο:

Πλένουμε 4 φύλλα από το λάχανο και τα αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο στην φωτιά και το αφήνουμε να κάψει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τις γαρίδες:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το εντεράκι αλλά και το κέλυφος. Τις ακουμπάμε σε ένα χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρα και της αφήνουμε στην άκρη.

Zεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε ελαφρά με ένα χαρτί. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2-3′ περίπου από κάθε πλευρά και ‘σβήνουμε’ με το κρασί. Αφαιρούμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο αλάτι.

Σερβίρουμε σε 2 πιάτα βάζοντας το λάχανο, τις γαρίδες και την σως.