Υλικά
- 40γρ φράουλες
- 40γρ μούρα (μπορείτε και κατεψυγμένα)
- 50γρ φραγκοστάφυλα
- 3γρ ζάχαρη άχνη
- 60γρ ζάχαρη καρύδας
- 200γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 100γρ κρέμα γάλακτος 15%
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 6.5γρ φύλλα ζελατίνης
- 40γρ Σοκολάτα υγείας 70%
- 1 στικ βανίλιας ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Μερίδες: 4
Xρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για την πανακότα:
- Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό της βρύσης τα φύλλα της ζελατίνης και τα μουλιάζουμε για περίπου 4′.
- Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 150ml από την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη καρύδας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από την φωτιά. Βάζουμε την ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και την βανίλια.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Σημείωση: Aν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για την σάλτσα μούρων:
- Bάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μούρα, τις φράουλες και 3γρ άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σάλτσα και τα αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τις πανακότες μας με τριμμένη σοκολάτα, την σάλτσα μούρων, και τα φραγκοστάφυλα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
320 θερμίδες
20γρ λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα 12γρ
19γρ υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα 13γρ
9γρ πρωτεΐνες