Υλικά
- 750γρ μπρόκολο
- 250γρ πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1000ml νερό
- 2 κ.γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 20ml ελαιόλαδο
- 20γρ βούτυρο
- 50γρ Πεκορίνο Αμφιλοχίας ή άλλο αντίστοιχο τυρί
- 1 κεσεδάκι κεφίρ Activia (230ml)
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Mερίδες: 8
Eκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. Το μουλιάζουμε σε νερό και σε ξύδι μέχρι να καθαρίσουμε τις πατάτες.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε με το σκόρδο το οποίο το και ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπρόκολο και την πατάτα με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Βράζουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μακαλώσουν τα λαχανικά μας.
Αφαιρούμε από την φωτιά και μετά από 10 λεπτά πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το κεφίρ, το τυρί και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα κρουτόν χαρουπιού!
Διατροφική αξία ανά 250γρ μερίδας με 1 κ.σ. κρουτόν χαρουπιού όπου 1 κ.σ.= 20γρ:
230 θερμίδες
12γρ λιπαρά
4.8γρ κορεσμένα λιπαρά
29γρ υδατάνθρακες
10γρ πρωτεΐνες